LAATSTE NIEUWSintroductie

Maandag 30 september 2019 was een bijzondere dag. Ik kreeg 3 schilderijen kado. De familie heeft ze gekregen uit een erfenis en heeft besloten ze allemaal aan mij te schenken.
bos   landschap  positano

Het is altijd weer bijzonder dat mensen mij de schilderijen van mijn opa schenken. Zo komen ze weer terug in de familie.


Twee uit erfenis verkregen schilderijen zijn door de nabestaanden geschonken aan Het Molenmusem in Koog aan de Zaan.
Deze schilderijen zijn te bekijken op de Beeldbank van het Molenmuseum door te klikken op deze link.

De vermelding dat deze schilderijen zijn nageschilderd van het panorama van Frans Mars in onjuist. De schilderijen zijn nageschilderd van originele foto's van het gebied. Veel van deze foto's zijn terug te vinden op de Beeldbank van het archief van de Gemeente Zaanstad.

De schilderijen zijn bijzondere vondsten tijdens mijn zoektocht omdat ik niet eerder zulke grote schilderijen heb teruggevonden.
beide schilderijen zijn ook te bekijken op de pagina 'nieuw' van deze website.


Het artikel van Josť Pietens, gepubliceerd op 13 september 2012, heeft ook geleid tot de publicatie van De Zaanse kalender 2016 met daarin pentekeningen gemaakt door mijn opa.
De Zaanse kalender bevat jaarlijks tekeningen van verschillende Zaanse onderwerpen, bekende plekken in de Zaanstreek, getekend door verschillende Zaanse tekenaars. Voor de kalender van 2016 is gebruik gemaakt van de pentekeningen van Piet Clijnk.
De kalender is te koop via de Zaanse Boekhandels en via de uitgever Amor Vincit Omnia en kost € 14,50
Link naar de uitgever: Amor Vincit Omnia.
In het Noordhollands Dagblad van 21 juli 2015 heeft Josť Pietens aandacht besteed aan de kalender. Door met de muis te klikken op het onderstaande artikel wordt het vergroot en is het leesbaar.
artikel kalender
web analytics tool