opa schildert
Pers

knop 3 introductie
knop 3 levensloop
knop 3 werkwijze
knop 3 werken
knop 3 pers
knop 3 contact

Pers

Ik was al een paar maanden bezig met mijn zoektocht en had ongeveer 35 werken teruggevonden. Mijn moeder heeft toen contact opgenomen met het Noordhollands Dagblad om iets te vertellen over mijn zoektocht. Men vond dit een leuk verhaal en er werd contact met mij opgenomen.
Mijn vader en ik zijn geïnterviewd door verslaggeefster José Pietens. Zij heeft een heel leuk artikel over mijn zoektocht geschreven.
Dit is gepubliceerd op 13 september 2012.
Dit artikel heeft grote gevolgen gehad. Veel mensen hebben mij gebeld of een email gestuurd en ik heb op deze manier ruim 100 werken van mijn opa terug gevonden. Link: krantenartikel

Korte tijd na het verschijnen van het interview ben ik geïnterviewd door Bart Breukel voor het programma-onderdeel De Rijdende Reporter op radio Noordholland. Ook dit interview heeft reacties opgeleverd waardoor ik nieuwe werken van mijn opa terug vond. Het interview werd uitgezonden op dinsdag 18 september 2012 in het programma van Arjan Burggraaf in het gedeelte na 11.00 uur, om 11.40 uur.
Link: De Rijdende Reporter op 18 september 2012

Provinciale Staten ging een tentoonstelling organiseren over de Wilhelminasluis in Zaandam. De aanleiding was het komende project van het vergroten van de Wilhelminasluis. Op de tentoonstelling hingen werken met betrekking tot de oude sluis. Ook twee werken van mijn opa werden daar tentoongesteld. RTV Noordholland heeft hier aandacht aan besteed in een nieuwsprogramma.
Informatie over deze tentoonstelling is terug te zien onder de link: tentoonstelling Wilhelminasluis
Het nieuwsitem is terug te zien: nieuwsitem over de tentoonstelling

Verslaggeefster José Pietens van het Noordhollands Dagblad wilde graag een vervolgartikel schrijven over de resultaten van het eerste interview en het publiceren van de website. Dit nieuwe interview is gepubliceerd op 1 februari 2013. Link: krantenartikel

Zaanstreek op Zondag heeft op 17 februari 2013 aandacht besteed aan mijn zoektocht. Het artikel is te lezen onder de link: krantenartikel

Het artikel van José Pietens, gepubliceerd op 13 september 2012, heeft ook geleid tot de publicatie van De Zaanse kalender 2016 met daarin pentekeningen gemaakt door mijn opa.
De Zaanse kalender bevat jaarlijks tekeningen van verschillende Zaanse onderwerpen, bekende plekken in de Zaanstreek, getekend door verschillende Zaanse tekenaars. Voor de kalender van 2016 is gebruik gemaakt van de pentekeningen van Piet Clijnk.
De kalender is te koop via de Zaanse Boekhandels en via de uitgever Amor Vincit Omnia en kost € 14,50
Link naar de uitgever: Amor Vincit Omnia.
In het Noordhollands Dagblad van 21 juli 2015 heeft José Pietens aandacht besteed aan de kalender. Door met de muis te klikken op het onderstaande artikel wordt het vergroot en is het leesbaar.
Zaanse kalenderartikel